Sreda 12.02.2020 smo bili počastvovani da budemo gosti našim partnerima i prijateljima kompanije HITim koji su pustili u rad prvi ZELENI DATA centar u Srbiji.

 Zelendata centar u Vršcu, prvi u Srbiji, koristit tehnologiju hlađenja serverske opreme, potapanjem u rashladnu tečnost.

 

 

Rashladni medijum koji se koristi u ovom data centru, ima 1.200 puta veći toplotni kapacitet od vazduha što odvođenje toplote čini daleko bržim i efikasnijim. Na 400 kvadratnih metara prostora predviđeno je smeštanje 12 IceRaq Quad sistema sa po četiri rack jedinice od 25kW, što je ekvivalent 240 standardnih vazduhom hlađenih rack-ova, čime se smanjuje potrošnja električne energije potrebne za data centar oko 50%.

 

Otvaranju su prisustvovali ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri, gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, Dejan Atanasijević direktor HiTeam-a,  Srećko Atanasijević i Goran Veljović iz E Smart Sistems, Izvršni direktor kompanije Hemofarm Dr Ronald Seeliger, predstavnici Stade,izvršni direktor kompanije „Green Revolution Cooling“ gospodin Piter Poulin, direktor za razvoj poslovanja kompanije „Green Revolution Cooling“ gospodin Artur Guerera, senior menadžer za razvoj poslovanja kompanije „Supremicro“ gospodin Aleksandar Velimirović i inženjer kompanije gospodin Vladimir Vuković, Svetozar Žarković iz kompanije Malex City Copy Service,  a takodje su i prisustvovali brojni privrednici iz regiona, kako bi se upoznali sa ovim konveptom hlađenja opreme.