Canon pojačava ponudu monohromatskih A3 višenamenskih uređaja da bi podsaknuo rast poslovanja i marži kod svojih partnera

 

BEOGRAD, 4. marta 2016. – Canon Europe, vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike, najavljuje novu ponudu monohromatskih višenamenskih uređaja (MFD-ova) za kancelarije i interna odeljenja za štampu. Uređaji iz serija imageRUNNER ADVANCE 6500 i 8500 PRO namenjeni su zadovoljavanju poslovnih potreba vezanih za organizacione troškove, sigurnost i produktivnost zaposlenih, a obuhvataju niz poboljšanja kojima se smanjuju ukupni troškovi rada sa dokumentima, osiguravaju informacije i unapređuje radni proces.

Francis Thornhill, direktor marketinga za kancelarijske proizvode u kompaniji Canon Europe komentarisao je: “Povratne informacije naših partnera iz prodajnog kanala bile su ključne u razvoju serija imageRUNNER ADVANCE 6500 i 8500 PRO. Naš glavni prioritet je bio da pružimo partnerima platformu za jednostavnu i isplativu uslugu i podsaknemo rast njihovog poslovanja zahvaljujući razmišljanju o ukupnim troškovima štampe za njihove klijente.“

 

Jednostavna i isplativa usluga

Te mašine su namenjene pouzdanoj, visokokvalitetnoj i cenovno pristupačnoj štampi kao i nižim troškovima usluge. Zahvaljujući sada standardnoj jednoprolaznoj fioci za dokumenata, čitaču slika i mogućnostima primene podešavanja uređaja, aplikacija i licenci u jednom postupku, za instalaciju novih modela potrebno je samo nekoliko minuta.

Partneri mogu daljinski da upravljaju celom flotom i da je servisiraju pomoću alata za lako upravljanje uređajima i uslugama, i to važi za sve proizvode iz linije imageRUNNER ADVANCE. Radni komplet za daljinsku podršku sada je u standardnoj opremi da bi se dodatno pojednostavnio taj postupak.

 

Platforma za rast

Thornhill komentariše: „Istraživanje je pokazalo da je 90 % ukupnih troškova štampe i dokumenata povezano sa upravljanjem štampom i administracijom (15 %), produkcijom dokumenata (25 %) i rukovanjem dokumentima (50 %), a ne sa cenom uređaja ili potrošnog materijala1. Ove nove serije konstruisane su posebno da bi pomogle partnerima da uspešno odgovore na operativne pritužbe kupaca kroz efikasne radne procese sa dokumentima, jednostavnu objavu i doslednu efikasnost upravljanja.“

Novi uređaji imageRUNNER ADVANCE besprekorno se integrišu sa postojećim IT okruženjima i Canonovom bogatom ponudom nagrađivanih rešenja za štampu dokumenata i rad sa njima. Partneri mogu da generišu nove prihode kroz usluge upravljive štampe i rada sa dokumentima koje optimizuju sveobuhvatne procese korisnika i utiču na ukupne troškove štampe. Fleksibilna podrška za rad u pokretu, npr. štampu sa mobilnih uređaja ili skeniranje na servise u oblaku, čini da se poslovna ulaganja isplate i u budućnosti i partnerima stvore buduće prilike za prodaju i ponudu usluga.

 

Nove performanse i vrednosti

Thornhill nastavlja: „Danas predstavljeni uređaji imageRUNNER ADVANCE dodatno proširuju najveću ponudu rešenja za štampu i nadograđuju nagrađivane mogućnosti. ”

Intuitivan grafički meni, zajednički svim uređajima iz ponude, u kombinaciji sa novim WVGA kapacitivnim dodirnim ekranom nudi iste jednostavne radnje kao pametni telefon ili tablet. Nove mogućnosti personalizacije automatski prilagođavaju početni ekran, jezik, lične radne procese, adresare i podešavanja svakom korisniku.

Novi uređaji nude veću vrednost za novac kroz dodavanje direktnog štampanja PDF-ova, WiFi, podršku za pretraživanje PDF-ova kao i formate podataka Open XML iz sistema Office (PowerPoint i Microsoft Word) u standardne opcije.

Pomoć u obliku video-zapisa i automatsko prepoznavanje veličine medija i lošeg ulaganja ubrzavaju izvršavanje zadataka, dok upravo dodati senzor pokreta potpuno eliminiše čekanje i smanjuje potrošnju energije.

Serije imageRUNNER ADVANCE 6500 i 8500 predstavljaju savršenu kombinaciju malih troškova održavanja sa pouzdanim i kvalitetnim izlaznim proizvodima. Partneri mogu da pomognu kompanijama klijentima da smanje troškove preko internog stvaranja dokumenata profesionalnog izgleda bez troškova outsourcinga ili ručnog završnog rada. Dodatak jedinstvenog dvostrukog sistema klamovanja kombinuje uobičajeno klamovanje s eko-klamovanjem radi smanjenja otpada i pojednostavljenja recikliranja i uništavanja.

Da bi partnerima bilo lakše da odgovore na sve veće zahteve klijenata vezane za sigurnost podataka, novi uređaji podržavaju najnovije sigurnosne standarde, uključujući sigurnosno brisanje hard diska, IPSec i šifrovanje celog hard diska prema standardu FIPS 140-2. Nova funkcija sigurnosnog pravilnika grupiše sva podešavanja na jednom mestu, pojednostavljujući upravljanje sigurnosnim postavkama i pravilnicima i njihovu primenu.

Deo standardne opreme je i nagrađivani softver Universal Login Manager koji nudi jedinstvenu kombinaciju provere autentičnosti korisnika, personalizacije, kontrole funkcija i izveštavanja.

Serije imageRUNNER ADVANCE 6500 i 8500 PRO biće dostupne od 1. marta 2016.

Najvažnije karakteristike serije imageRUNNER ADVANCE 6500:

 

 • štampa do 75 jednobojnih stranica u minuti
 • prilagodljivi WSVGA ekran na dodir u boji, dijagonale 25,7 cm
 • kapacitet do 7700 listova, fleksibilno rukovanje medijima i završna obrada
 • pametni procesi snimanja dokumenata i rukovanja njima
 • napredne sigurnosne mogućnosti
 • jednostavno upravljanje uređajem i flotom
 • mala potrošnja energije

 

Najvažnije karakteristike serije imageRUNNER ADVANCE 8500 PRO:

 

 • štampa do 105 jednobojnih stranica u minuti
 • prilagodljivi WSVGA ekran na dodir u boji, dijagonale 26,4 cm
 • kapacitet do 7700 listova i profesionalne mogućnosti završne obrade
 • podržava medije veličine do SRA3
 • napredne sigurnosne mogućnosti
 • jednostavno upravljanje uređajem i flotom
 • mala potrošnja energije