BEOGRAD, 29.5.2015. – Canon Europe, vodeći svetski dobavljač grafičkih rešenja,  je tokom deset meseci, od početka primanja porudžbi u julu prošle godine, korisnicima širom Evrope isporučio više od 1400 produkcijskih uređaja za štampanje iz serije imagePRESS C800. Zahvaljujući ovakvoj izvanrednoj potražnji, Canon je osigurao vodeći udeo na evropskom tržištu produkcijskih štampača u boji na pojedinačne listove u poslednjem kvartalu 2014[1].

Serija C800 sastoji se od dva modela: imagePRESS C700 brzine štampe 70 stranica u minutu, te imagePRESS C800 brzine 80 stranica u minutu, a donosi spoj dokazane tehnologije iz vrhunske Canonove serije imagePRESS C7011VP(S) i inovacija kao što su toner s tehnologijom ConsistentlyVivid (CV), kao i tehnologije Compact Registration Technology (CRT), Auto Correct Colour  Tone (ACCT) i Vertical Cavity Surface Emitting Laser (VCSEL).  Na ovaj način mašine za štampanje iz ove serije nude visok nivo kvalitete štampe, produktivnost i svestranost, kako u komercijalnim štamparskim okruženjima, tako i u upotrebi unutar organizacije.

Povratne informacije dobijene od zadovoljnih korisnika širom Evrope ukazuju na to da je za uspeh serije zaslužno više faktora: kvalitet reprodukcije boja, fleksibilnost i visoka produktivnosti koju je s ovim uređajima moguće postići.

„Canon imagePRESS C700 isporučuje kvalitet koji nisam do sada sreo u uređajima za digitalnu štampu zasnovanim na toneru. Još bolje, produktivnost ovog uređaja u ulozi štamparskog postrojenja za male serije je nenadmašna, pogotovo ako koristite teži papir“, kaže Braulio Sánchez, partner u agenciji SPRINT FINAL Publicidad iz Madrida koja se bavi izdavaštvom i odnosima s javnošću.

Rob Exton, vlasnik i direktor britanske komercijalne štamparije Print by Design, dodaje: „Pre sedam godina sam bio jedan od prvih vlasnika Canonovih uređaja imagePRESS u Velikoj Britaniji. Od tada sam koristio niz modela i za mene je C700 najbolji do sad: kvalitet otiska je vrhunski, obostrano poravnavanje uvek zadivljujuće, a zbog malih dimenzija uštedeo sam značajan iznos novca za najam prostora. C700 je i vrlo pouzdan: tokom dva meseca štampali smo značajnu količinu na formatu SRA3 i samo jednom smo morali da zovemo tehničku podršku.“

Christian Sønderby, direktor kompanije ABC Print iz Danske, kaže:  „Možemo ubaciti 50, 60 ili 70 koverti u odgovarajuće spremište na uređaju imagePRESS C700 i on će ih jednostavno odštampati brzinom od 70 po minutu, što je pravo zadovoljstvo. Verovatno je tri do četiri puta brži u odnosu na naš prethodni uređaj. Rukovanje papirom je bolje i gužvanja se događaju vrlo retko. Uređaj je robusniji od modela koji smo do sad imali. Do sad smo odštampali 300.000 stranica i imali svega jednu grešku. Ovo je prvu put da mi novi uređaj radi sa tako malo poteškoća.“

Serija od sada predstavlja još bolju priliku za ponuđače štamparskih usluga jer ju je sertifikovalo nemačko istraživačko udruženje Fogra koje joj je dodelilo sertifikat Fogra Cert Validation Printing System u skladu sa zahtevima standarda ISO 12647-8:20122. Sertifikat je dodeljen u četiri konfiguracije (imagePRESS C800 s kontroler, imagePRESS Server F200/PRISMA sync, imagePRESS C700 s kontrolerima, imagePRESS Server F200/PRISMA sync), a korisnici bilo koje od njih mogu biti sigurni da će dosledno dobijati otisak najvišeg kvaliteta i vernosti boja.

Govoreći o uspehu serije imagePRESS C800 series, MarkLawn,direktor za rešenja za profesionalnu štampu u kompaniji Canon Europe, kaže:“Iz razgovora koje smo vodili s kupcima znali smo da je tržištu potreban uređaj koji će ponuditi vrhunski kvalitet otiska, pouzdanost i fleksibilnost – poput uređaja iz serije imagePRESS C800. Izuzetni dosadašnji prodajni rezultati i talas pozitivnih komentara koje smo dobili potvrđuju da je Canon još jednom ispunio svoje obećanje da će pomoći korisnicima da zadovolje zahteve koji dolaze od njihovih vlastitih kupaca i koji se neprekidno menjaju i održi prednost nad konkurencijom.

„Da bismo ponudili kupcima još veću vrednost, sarađivali smo s organizacijom Fogra koja je uređajima dodelila sertifikat Fogra Cert Validation Printing System. Ako koriste neku od četiri sertifikovane konfiguracije, korisnici mogu biti sigurni da će njihov uređaj dosledno ostvarivati merljiv kvalitet štampe i omogućiti im da jednostavnije i profitabilnije ispune zahteve za štampom visokog kvaliteta.“

[1]infoSource 2015