BEOGRAD, 26. novembar 2014. – Canon Europe, vodeći svetski dobavljač grafičkih rešenja, osvojio je tri prestižne nagrade „Izbor“ („Pick“) kompanije BLI za svoju seriju uređaja za štampu širokog formata Canon imagePROGRAF.

Nagrade „Izbor“ kompanije BLI rezultat su rigoroznog testnog procesa koji traje dva meseca i ispituje svaki aspekt uređaja kako bi potencijalnim kupcima pružio pouzdane informacije o tome koliko je pojedini uređaj prikladan za njihovo poslovanje.

Canonovi uređaji osvojili su sledeće nagrade:

* Canon imagePROGRAF iPF780/785 – izuzetni tehnički pisač u boji širokog formata 36“ (Outstanding 36” Colour Wide Format Technical Printer)

* Canon imagePROGRAF iPF785 MFP M40 – izuzetni višefunkcijski uređaj (MFP) u boji širokog formata 36“ (Outstanding 36” Colour Wide Format MFP)

* Canon imagePROGRAF iPF680/685 – izuzetni tehnički pisač u boji širokog formata 24“ (Outstanding 24” Colour Wide Format Technical Printer)

Uspehu Canonovih uređaja imagePROGRAF na ovom testiranju doprinelo je nekoliko faktora. BLI je uređaje posebno pohvalio za „besprekornu pouzdanost“ i „izuzetnu produktivnost“ te se pohvalno osvrnuo na jednostavnost korišćenja i mogućnost zamene kertridža tokom rada, kao i dosledni kvalitet otiska na različitim vrstama papira. BLI je također pohvalio inovativan dizajn radnih procesa za korišćenje uređaja, uključujući mogućnost ispisa sa prenosnih uređaja, deljenja i ispisivanja dokumenata direktno iz servisa na «Cloud-u» – što je posebno korisno za inženjere i profesionalne tehničke dizajnere.

“Canon se strastveno trudi da seriju uređaja širokog formata imagePROGRAF učini najkvalitetnijom i najpouzdanijom na tržištu,“ kaže Yuichi Miyano, direktor Grupe za štampu širokog formata u kompaniji Canon Europe. “Detaji BLI-jevih izveštaja izuzetno su

nam važni jer pokazuju u kojim segmentima Canon ispunjava svoje ciljeve, ali i načine na koje možemo poboljšati naše uređaje. Naša predanost ogleda se u činjenici da su tri naša uređaja osvojila nagradu BLI Izbor. Posebno smo ponosni da je u ovom izveštaju Canon imagePROGRAF iPF785 MFP M40 ostvario izvrsne rezultate u svim segmentima, uključujući brzinu, kvalitet štampe i jednostavnost korišćenja, a posebno u funkcionalnosti rešenja za skeniranje.“

Više informacija o Canonovoj seriji uređaja za štampu širokog formata možete pronaći na adresi http://www.canon.rs/for_work/business-products/large-format-printers/