BEOGRAD, 13. februar 2015. – Canon Europe, svetski lider na polju grafičkih rešenja, proširuje svoju ponudu štampača i stvara uzbudljive nove prilike za partnere predstavljanjem četiri nova kompaktna višefunkcionalna uređaja u boji formata A4, bogatih mogućnosti: imageRUNNER C1225, imageRUNNER C1225iF, imageRUNNER C1325iF i imageRUNNER C1335iF.

Francis Thornhill, upravnik marketinga proizvoda za Evropu i Veliku Britaniju u kompaniji Canon Europe, kaže: “Zahtevi tržišta za povoljnim višefunkcionalnim uređajima u boji formata A4 nastavljaju da rastu, a predstavljanjem četiri nova kompaktna modela Canon poboljšava prilike za rast i profit svojim partnerima jednim od najširih portfolija uređaja za štampu na tržištu.”

Canon imageRUNNER C1225iF i C1335iF (sa postoljem i bez njega)

Ti uređaji nude i cenovno povoljnu štampu u boji zahvaljujući tehnologiji koju su nasledili od uspešne serije imageRUNNER ADVANCE C250/ 350. Ovo je prvi put da Canon koristi odvojeni toner i bubanj na uređajima imageRUNNER formata A4 u boji da bi smanjio količinu otpada i postigao veću učinkovitost kod štampe i povećao profitabilnost svojih partnera.

Serija imageRUNNER C1300 namenjena je užurbanim malim radnim grupama i kancelarijama sa kapacitetom štampe između 1000 i 6000 stranica mesečno i podržava ugovore o održavanju vrste „click“, nudeći značajno niže troškove upotrebe i niži ukupan trošak posedovanja (Total Cost of Ownership – TCO) u odnosu na prethodnika, seriju imageRUNNER C1028.

Pored nižih troškova upotrebe, nova serija imageRUNNER C1300 nudi nove tehnologije identične onima u serijama imageRUNNER ADVANCE koje omogućavaju partnerima da ostvare korist od nižih troškova održavanja i većih marži. Sa standardno isporučenim vodičem za brzu instalaciju ugrađenim u uređaje i čitačem slika za skeniranje, instalacija novih modela može se obaviti za nekoliko minuta. Korisnici mogu jednostavno zameniti čak i bubnjeve, što partnerima štedi vreme i povezane troškove.

Serija imageRUNNER C1300 podržava poboljšane alate za održavanje i upravljanje koji prvi put u uređajima imageRUNNER uključuju mogućnost automatizovanog konfigurisanja sa udaljenih lokacija kao i mogućnost ažuriranja ugrađene programske podrške (firmwarea). Nova funkcija Remote User Interface smanjuje količinu vremena koju tehničari moraju provesti uz uređaj. Ova poboljšanja podržavaju mogućnost udaljenog održavanja i omogućuju partnerima da jednostavno upravljaju i održavaju čitavu flotu sa udaljene lokacije, što nove uređaje čini izuzetno prikladnim za instalaciju u flotama.

Uređaji omogućuju partnerima da korisnicima ponude i dodatne mogućnosti kontrole štampe dokumenata zahvaljujući ugrađenoj kompatibilnosti sa softverom za upravljanje uniFLOW, što omogućuje nadzor i raspodelu troškova štampe, kao i smanjivanje rizika otkrivanja podataka putem štampe uz pomoć sigurnosne funkcije My Print Anywhere i podrške za čitače kartica. Na kraju, ugrađena podrška za industrijske standarde kao što su PCL i Genuine Adobe PostScript 3™[i]  pomaže partnerima da jednostavno integrišu uređaje u informatička okruženja korisnika.

Francis Thornhill nastavlja: “Sa poboljšanim mogućnostima upravljanja i nižim troškovima upotrebe, serija imageRUNNER C1300 pomoći će partnerima da smanje infrastrukturne troškove u uslugama upravljanja štampom, omogućavanjem uravnotežene implementacije A4 uređaja niže cene uz osnovne uređaje formata A3, kako bi se ponudilo rešenje koje odgovara obimu štampe svakog pojedinačnog kancelarijskog okruženja.”

Kao alternativa seriji imageRUNNER C1300, serija imageRUNNER C1200 osmišljena je za korisnike koji očekuju manji obim štampe – do 1000 stranica mesečno. Uređaji nude osnovnu funkcionalnost i odličnu vrednost za novac sa standardno isporučenim tonerima u boji koji mogu trajati do 12 meseci[ii]. Ti su uređaji savršeni za prodavce IT opreme bez usluge održavanja zahvaljujući činjenici da je njihovo održavanje svedeno na najmanju moguću meru kao i jednogodišnjoj gafranciji proizvođačai, potrošnom materijalu koji može zameniti sam korisnik i jednostavnom postupku instalacije.

Standardno isporučena dodatna vrednost

Novi uređaji puni su mogućnosti i nude kompanijama izuzetnu vrednost za uloženi novac. Pored brze štampe u boji, kopiranja, skeniranja, slanja faksom i mogućnosti slanja dokumenata, novi uređaji su opremljeni ekranom osetljivim na dodir u boji dijagonale 8,9 cm kao i standardno ugrađenom podrškom za Genuine Adobe® PostScript 3™.

Novi uređaji stvoreni su da bi ponudili pouzdanu štampu u boji visokog kvaliteta. Canon-ova tehnologija V2Vivid and Vibrant, jedinstvena za najnovije uređaje imageRUNNER, stvara poslovne dokumente u boji profesionalnog izgleda koji ostavljaju snažniji utisak da bi se kompanije lakše izdvojile od konkurencije.

Novi štampači su i prvi uređaji imageRUNNER koji podržavaju standard za mobilnu štampu Mopria i dolaze sa brojnim mogućnostima povezivanja da bi omogućili mobilni rad – uključujući podršku za AirPrint™, mogućnost štampe sa USB memorija i skeniranja na njih, kao i Canon-ove mobilne aplikacije za štampu i skeniranje. Poboljšane sigurnosne funkcije, poput ugrađene sigurne štampe, kao i mogućnost direktnog skeniranja u niz odredišta i formata, uključujući kompaktne PDF dokumente koji se mogu pretraživati, u standardnom paketu nude izvrsnu vrednost korisnicima.

Dizajnirani da budu izdržljivi, sa maksimalnim ciklusom štampe (duty cycle) do 50 000 stranica, novi modeli stvaraju impresivne otiske u boji visokog kvaliteta. Serije imageRUNNER C1200 i C1325iF štampaju brzinama do 25 stranica po minutu, dok serija imageRUNNER C1335iF štampa do 35 stranica po minutu.

Serije imageRUNNER C1225, C1225iF, C1325iF i C1335iF biće dostupne širom Evrope od marta 2015.

 

imageRUNNER C1325iF i C1335iF – najvažnije karakteristike:

 • Efikasna A4 štampa u boji brzinama do 25/35 stranica po minutu (C1325iF/C1335iF)
 • Standardno ugrađene mogućnosti štampe, kopiranja, slanja faksom, skeniranja i slanja
 • Ekran u boji osetljiv na dodir dijagonale 8,9 cm
 • Kapacitet do 2300 listova i obostrano ispisivanje i skeniranje
 • Tehnologija V2 Vivid and Vibrant
 • Maksimalna mesečna štampa- ciklus 40 000/50 000 stranica (C1325iF/C1335iF)
 • Podrška za mobilni rad, uključujući standarde Mopria i Apple® AirPrint™
 • Mogućnosti udaljenog i centraliziranog upravljanja uređajima
 • Ugrađena podrška za upravljanje štampom- uniFLOW
 • Standardno ugrađeni PCL i Genuine Adobe® PostScript 3™
 • Vodeća energetska učinkovitost u klasi

imageRUNNER C1225[iii] i C1225iF – najvažnije karakteristike:

 • Efikasna A4 štampa u boji brzinama do 25 stranica po minutu
 • Standardno ugrađene mogućnosti štampe, kopiranja, slanja faksom, skeniranja i slanja
 • Ekran u boji osetljiv na dodir dijagonale 8,9 cm
 • Kapacitet do 1200 listova i obostrano štampanje i skeniranje
 • Tehnologija V2 Vivid and Vibrant
 • Maksimalan mesečni ciklus štampe 40 000 stranica
 • Podrška za mobilni rad, uključujući standarde Mopria i Apple® AirPrint™
 • Jednostavna instalacija
 • U pakovanju uključeni toneri punog kapaciteta koji omogućuju štampu u boji u trajanju do 12 meseciii
 • Standardno ugrađeni PCL i Genuine Adobe® PostScript 3™i
 • Vodeća energetska efikasnost u klasi

[i] Nije dostupno na modelu imageRUNNER C1225.

[ii] Stvarni rezultati mogu varirati i biti veći ili manji od 12 meseci, u zavisnosti od korišćenju. Brojka od 12 meseci štampe u boji zasnovana je na mesečnom obimu štampe od 1000 stranica od kojih je 30 % stranica u boji i uz pokrivenost A4 stranice od 5 % (ISO/IEC 24712). Trajanje standardnog crnog tonera je 12 000 stranica. Trajanje žutog, magenta i cijan tonera je 7 300 stranica.

[iii] Model imageRUNNER C1225 dostupan je samo kroz Canon Middle East, Canon Eurasia, Canon South Africa, Canon Central i Eastern Europe, Canon Poland, Canon Czech Republic, Canon Slovakia, Canon Hungary i Canon Russia.