U izveštaju „Čarobni kvadrant za upravljanje štampom i uslugama (Magic Quadrant for Managed Print and Content Services) za 2014. kompanije Gartner Inc., kompanija Canon Inc. smeštena je u vodeći kvadrant*.

Gartnerov „Čarobni kvadrant“ smešta dobavljače prema njihovim performansama u dve glavne kategorije: mogućnost izvršenja (Ability to Execute) i potpunost vizije (Completeness of Vision). U kategoriji mogućnosti izvršavanja Gartner ocenjuje kod svakog dobavljača upravljanje štampom i usluge na osnovu njegovog „uspeha u ostvarivanju rezultata danas, kao i spremnosti da ostvari rezultate u budućnosti“, a u kategoriji potpune vizije ocenjuju se dobavljačevi „izgledi za uspeh analizirajući njegov pogled na tržište, model upravljanja uslugama i strateški planovi za rast i poboljšanje usluga”,

U regiji CEE Canon neprekidno ulaže u razvoj usluga upravljanja štampom i dokumentima (Managed Print & Document Services – MPDS). Iz sedišta Canona CEE u Beču pokrivamo 26 država i orijentisani smo na to da što bolje opslužujemo višeregionalne korisnike svih veličina iz svih geografskih područja i svih sektora i omogućimo im da optimizuju svoje okruženje za štampu na proaktivan način, kroz našu mrežu profesionalnih partnera širom regije.

Canon-ova široka ponuda uređaja, programske opreme i usluga sa dodanom vrednošću može se uključiti u bilo koje okruženje upravljanja dokumentima, uključujući analizu optimizacije, planiranje implementacije, usluge, podršku i stalno preispitivanje u potrazi za poboljšanjem poslovnih procesa. Programski alati i tehnologije poput uniFLOW-a, Thereforea i Netaphora mogu odgovoriti na potrebe kao što su napredno upravljanje ispisom, usklađenost sa zakonom i sigurnost, integracija sa središnjim reprografskim divizijama, upravljanje informacijama i sve veći zahtevi za mobilnim i daljinskim radom.

Pružajući usluge nizu industrija, Canon-ovi uređaji i programska oprema ključni su delovi kompanijske strategije MPDS koja nudi pojednostavljenu i ujedinjenu tehnološku platformu koja redefiniše način na koji kompanije pristupaju komunikacijama i informacijama, dele ih i upravljaju njima.

Počevši od jednostavnog upravljanja flotom štampača i automatizacije usluge za smanjenje ukupnih troškova pa sve do pružanja naprednih usluga za kompleksnije procese vezane uz dokumente, MPDS poslovanje u regiji CEE izgrađeno je na osnovu kompetencija Canonovih stručnjaka i ovlašćenih partnera.

Canon-ove uspešne priče uključuju MPDS projekte isporučene vodećim kompanijama iz različitih područja, kao što su Podravka u Hrvatskoj, Coca-Cola u Srbiji ili Bank of Valletta na Malti.

Za dodatne informacije o Canonovim uslugama upravljanja štampom i dokumentima kontaktirajte nas na prodaja@malex.rs.