Beograd, 25. maja  2015.:  Canon Europe, vodeći svetski lider na polju grafičkih rešenja, predstavio je novi imageFORMULA DR-C240, skener visokih performansi namenjen radnim grupama, koji pomaže partnerima da odgovore na zahteve korisnika za pouzdano rukovanje velikim brojem raznih vrsta dokumenata, uključujući pasoše i dokumente za identifikaciju.

imageFORMULA DR-C240 radi tiho, što ga čini pogodnim za veliki broj različitih poslovnih i kancelarijskih okruženja, kao i okruženja u kojima se ostvaruje direktni kontakt s korisnicima. Među njima se nalaze recepcije u bankama, hotelima, bolnicama i vladinim kancelarijama, što partnerima daje izuzetnu vrednost koju mogu ponuditi organizacijama koje često traže diskretno beleženje i obradu raznih dokumenata, uključujući one kojima se dokazuje identitet.

Kompaktan, ali i trajan i izdržljiv, imageFORMULA DR-C240 omogućava skeniranje visokih performansi brzinama do 45 stranica u minuti (90 slika u minuti), a može da izdrži opterećenje do 4.000 skeniranja dnevno. Zahvaljujući automatskom ulagaču dokumenata (Automatic Document Feeder – ADF) kapaciteta 60 listova, velike količine dokumenata moguće je obraditi odjednom, a izdržljivi mehanizam za provlačenje papira, ultrazvučni dvostruki senzori provlačenja i tehnologija za otpuštanje dokumenata (document feed release – DFR) osiguravaju nenadmašnu pouzanost u ovom segmentu, za skeniranje raznih vrsta dokumenata, uključujući veoma tanak papir (od 27 g/m2) pa do pasoša debljine do 4 mm, čime se uklanja potreba za zasebnim ravnim skenerom.

Tim Brosnihan, direktor marketinga za rešenja za skeniranje dokumenata u kompaniji Canon Europe kaže: “Naš najnoviji skener osmislili smo vodeći računa o povratnim informacijama koje smo dobili od korisnika i tržišnom potražnjom koja ga čini vrednim dodatkom našem portfoliju imageFORMULA. Naši partneri uočili su da se tržište za decentralizovano skeniranje širi i da postoji visoka potražnja za kompaktnim stonim uređajima visokih performansi. DR-C240 jedinstven je u našoj ponudi jer omogućava korisnicima da skeniraju veći broj raznih vrsta dokumenata, uključujući pasoše, korišćenjem standardnog ulagača dokumenata. Ovo omogućava Canonu da bolje opslužuje velik broj okruženja, od skeniranja u bankama ili hotelima koje se odvija naočigled korisnika pa do užurbanih korporativnih kancelarija.”

Partneri mogu da ponude dodatnu vrednost kombinacijom raznih moćnih Canonovih tehnologija poznatih u branši, koje nudi imageFORMULA DR-C240. One uključuju i intuitivan program za skeniranje CaptureOnTouch 3 koji se jednostavno koristi i omogućava skeniranje u različite vrste datoteka i na različita odredišta, među kojima su i usluge u oblaku kao što su Sharepoint™, DropBox™ Evernote™, OneDrive, GoogleDrive i Sugar Sync. Canonov program CapturePerfect omogućava naprednu obradu, uključujući automatsko odvajanje i zonsko optičko prepoznavanje znakova (OCR – Optical Character Recognition). imageFORMULA DR-C240 dolazi sa programima Kofax VRS za bolji kvalitet slike, kao i eCopy PDF Pro za kreiranje, uređivanje i izmenu PDF dokumenata.

imageFORMULA DR-C240 biće dostupan u svim Canonovim prodajnim kancelarijama i kod odabranih distributera širom Evrope od maja 2015.

Za više informacija, posetite:

http://www.canon-europe.com/scanners/document-scanners/imageformula_dr-c240/

Pasoše treba umetnuti u poseban nosač koji dolazi sa skenerom