Blog

VAŠ CANON PLOTER imagePROGRAF TM

16.11.2022.

Malex City Copy Service vam nudi inovativne inkdžet plotere za velike formate po veoma povoljnoj ceni

 

Istovremeno obavljanje više zadataka, za optimalnu efikasnost skeniranja i kopiranja

Arhitekti i inženjeri ne crtaju više šeme velikog projekta rukom; prešli su na računarsku tehnologiju, koja je njihove poslove učinila efikasnijim. Ova tehnologija im omogućava da urade više za kraće vreme — uz veću preciznost i fine detalje. Vreme je da počnemo da razmišljamo o tehnologiji štampanja na isti način.

Arhitekti, inženjeri i građevinske firme imaju posebne potrebe kada je reč o štampanju velikih formata. Njima je potrebno ne samo brzo, precizno štampanje, nego i štampanje na zahtev, često i u izazovnim okruženjima. Svako ko je ikada na gradilište doneo nezaštićeni nacrt, vrlo dobro zna kakva zamka ga očekuje. Prljavština, voda i ostali faktori okruženja prete konzistentnosti vaših dragocenih planova, bez kojih posao uopšte ne može da se nastavi. Iako štampanje velikih formata ostaje primarno štamparsko rešenje za arhitekturu i inženjering, mnoge kompanije još uvek koriste zastarelu opremu za štampanje, koju više ne podržava originalni proizvođač.

Kada se ta oprema pokvari, samo nekoliko izabranih zna kako da je popravi, a još manje njih zna gde da nađe pouzdane zamenske delove. Drugi se oslanjaju na štamparske usluge nezavisnih proizvođača za svoje potrebe štampanja velikih formata, što u idealnom scenariju može da predstavlja efikasno korišćenje budžeta i vremena, ali to može da stvori proizvodna „uska grla“ kada štamparije ne mogu da pruže uslugu na vreme, na primer kada treba istovremeno završiti više projekata visokog prioriteta.

Arhitekti i drugi zaposleni ne bi trebalo da se oslanjaju na neefikasan štampač ili na vremenske okvire spoljnih dobavljača štamparskih usluga radi završetka posla. U stvari, proces štampanja je glavobolja sa kojom niko u jednoj arhitektonskoj ili inženjerskoj firmi ne bi trebalo da se bavi. Na sreću, pouzdani i precizni ploter visokog kvaliteta, uz fleksibilnost brzog i preciznog prilagođavanja svim vrstama štamparskih poslova kao što su crteži, grafikoni, dizajnerski radovi pa čak i fotografije, predstavlja „aspirin“ za štamparske tegobe jedne firme.

 

PRAVI PLOTER MOŽE DA OPSLUŽUJE SVE VAŠE POTREBE ZA ŠTAMPANJEM, ODRŽAVAJUĆI VAS ISPRED KONKURENCIJE I DOPRINOSEĆI OPŠTOJ SAGLASNOSTI SVIH U FIRMI.

 

 

ŠTA MODERNI PLOTER MOŽE DA UČINI ZA VAS?

 

Mislite da bi bilo kakav poslovni štampač „završavao posao“ za vašu firmu? Razmislite ponovo. Sa svojim suženim mogućnostima skeniranja i veličina za štampanje — i sa velikom potrošnjom mastila — standardni poslovni štampači mogu značajno da umanje produktivnost inženjerskog i arhitektonskog biroa.

Za CAD projekte neophodne su veće slike nego što obični kancelarijski štampači mogu da odštampaju, a interni moderni ploteri mogu da postanu istinska dopunska alatka za arhitekte, inženjere i dizajnere, koji sada mogu za nekoliko minuta da predstave otiske velikog formata u vrhunskom kvalitetu. Bilo da izvođač želi da prikaže plan prostorije ili da dizajner enterijera želi da prikaže klijentu koncept dizajna neke prostorije, štampači velikog formata pružaju mogućnost proizvodnje dokumenata velikog formata sa slikama, bojom i grafikom, koje stoni štampač ne može da postigne, a uz malo troškova.

 

 

KAKVU PREDNOST PLOTERI MOGU DA VAM PRUŽE?

 

 • Mogućnost mrežnog povezivanja će osnažiti proces saradnje prilikom dizajniranja, ubrzati dovršetak projekta i osloboditi resurse za potragu za drugim projektnim angažmanima.
 • Mogućnost štampanja vaših CAD projekata uštedeće vam značajno vreme i novac. Nećete plaćati dodatne troškove trećih strana, nećete morati da naručujete (i trošite dodatni budžet) izmene u poslednjem trenutku, i nećete biti na milost i nemilost rokova koje postavi eksterna produkcija.
 • Možete praviti detaljne otiske koji su isto toliko dobri — ili čak i bolji — od onih koje dobijate u štampariji. Štamparska rešenja za arhitekturu omogućavaju administratorima da vrše izmene crteža u punom formatu i da ih odmah dostavljaju izvođačima, podizvođačima i zainteresovanim stranama.
 • Moderni ploteri mogu da podnose učestalo i zahtevno korišćenje. Štampanje velikog obima omogućava vašoj kompaniji da pruža otiske visokog kvaliteta na zahtev.
 • Zaštitite se od budućnih sudskih postupaka oslanjajući se na tehnologije za arhiviranje CAD crteža i drugih dokumenata u velikom formatu.

 

ŠTA TREBA DA OČEKUJETE OD PLOTERA?

 

Kada kupujete novi štampač, trošenje novca je neizbežno. Ali postoje načini za smanjenje vlasničkih troškova. Možete povećati šanse da dobijete bolju vrednost za svoj novac ako potražite sledeće karakteristike:

 

 • Štampanje visokog kvaliteta sa oštrim ivicama, preciznim bojama i finim, jasnim detaljima.
 • Prilagodljivost manipulisanja otiscima velikog formata, kao i manjim dokumentima kao što su izveštaji i prezentacije, uz mogućnost da ih koriste različiti korisnici za različite svrhe.
 • Mogućnost štampanja sa mobilnih uređaja, što je važno i u sadašnjosti i u budućnosti.
 • Otvorena platforma, tako da možete da integrišete ploter sa svakodnevnim zadacima kao što su skeniranje u usluge Dropbox, Google Drive ili SharePoint.
 • Pristupačnost, uključujući trošak za održavanje i mastilo.
 • Posedovanje uređaja obično dolazi uz određenu cenu, pa se pobrinite da je uračunate u trošak za održavanje i mastilo.

 

 

 

PREDNOST CANONA

 

Linija plotera Canon imagePROGRAF TM pruža sve što je jednoj arhitektonskoj i inženjerskoj firmi potrebno — uključujući i pristupačnost. Dizajniran je sa jednim ciljem — učiniti štampače velikih formata što praktičnijim i pristupačnijim. Podržava sve CAD/GIS standarde i HPGL/2 jezik, a uz to su korisnici na samo jedan pritisak dugmeta od vrhunskih otisaka — automatizacija štampanja.

TM serija podržava rad sa daljine, a pruža i prosleđena obaveštenja o završetku posla čak i ako su korisnici daleko od štampača, kao i poboljšanu bezbednost, jer se bezbednost podataka može strogo kontrolisati. Liniju Canon imagePROGRAF TM moguće je lako nadograditi. Možete nadograditi svaki uređaj iz naše serije plotera TM (sa izuzetkom TM-205) na multifunkcijski štampač, u samom početku ili kasnije, po potrebi. Možete izabrati između dve opcije — niskobudžetni skener L36ei/L24ei ili napredni skener T36.

 

POTREBNA VAM JE POMOĆ DA NAĐETE SAVRŠENI PLOTER ZA SVOJU KANCELARIJU?

 

Za više informacija i za zahteve za kupovinom, obratite se na mail prodaja@malex.rs