Beograd, 29. februara 2015. – Canon Europe,

vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike, predstavlja najnoviju verziju svog nagrađivanog softvera za upravljanje integrisanom mrežnom štampom i skeniranjem uniFLOW. Novom verzijom se uvodi nekoliko korisnih novih karakteristika koje će pomoći kompanijama da znatno poboljšaju radne procese sa dokumentima, zadrže kontrolu nad troškovima i oslobode nove kreativne potencijale.

uniFLOW 5.4 se pridružuje Canonovoj već etabliranoj platformi namenjenoj upravljanju heterogenim flotama štampača i njime se kompanijama nudi intuitivan radni tok sa štampom i skeniranjem. Ovaj softver omogućava štampu i skeniranje sa bilo kog povezanog računara ili mobilnog uređaja putem bilo kojeg štampača ili skenera na mreži koji podržavaju uniFLOW uz istovremeno zadržavanje visokog standarda sigurnosti i nenadmašne kontrole nad troškovima štampe.

Revolucija radnog toka sa dokumentima

uniFLOW 5.4 uvodi unapređeni interfejs za skeniranje koji sada funkcioniše sa Canonovim skenerima dokumenata ScanFront kao i Canonovim višenamenskim uređajima imageRUNNER ADVANCE. Korisnici mogu da skeniraju direktno na platforme za spremanje dokumenata kao što su Microsoftov SharePoint i OneDrive ili da šalju datoteke u radne tokove poslovnih procesa kao što je Therefore – sve zbog brže i sigurnije obrade dokumenata.

Dodato je nekoliko novih karakteristika koje olakšavaju rad u mobilnim i fleksibilnim okruženjima. Moguće je postaviti korisničke profile tako da korisnik jednostavno pristupa mogućnostima prilagođenim svojim potrebama, koje se sinhronizuju na svim uređajima u mreži. Znatno je poboljšana i mogućnost ispisa sa mobilnih uređaja zahvaljujući sposobnosti promene mogućnosti dovršavanja direktno na uređaju. To je još jedna prednost softvera uniFLOW kao platforme za fleksibilna radna mesta.

Jedinstvena poslovna kontrola

Stalni uvid u detaljni pregled troškova i održavanje korišćenih servisa što efikasnijima i produktivnijima neki su od ključnih izazova za svaku kompaniju. uniFLOW omogućava centralno upravljanje štampačima uz izveštavanje o upotrebi i troškovima. uniFLOW 5.4 zadržava podršku za uređaje koji nisu Canonovi u mešovitim, starijim flotama štampača. To čini uniFLOW još snažnijim alatom za vođenje računa, održavanje i upravljanje čak i u većem broju kancelarija.

Pojednostavljeno stvaranje profila i postupak upravljanja olakšavaju postavljanje tačnih troškova štampe na svakom uređaju i stvaranje cenovne strukture za okruženja kao što su fakulteti ili kancelarije kojima se pružaju usluge ili za slučajeve kad pojedinačni timovi imaju tačno određene predračune za štampu.

Poboljšano je i upravljanje korisnicima, uključujući samouslužni radni tok za registrovanje privremene ID kartice ili zamene stare kartice na uređaju. Integracija softvera uniFLOW sa Canonovom aplikacijom iW Secure Audit Manager Express nudi izvanredne sigurnosne mere za prepoznavanje i zaštitu poverljivih informacija, sprečavanje umnožavanja zaštićenih dokumenata ili upozoravanje osobe zadužene za sigurnost ako se prepoznaju određene ključne reči.

Novi kreativni potencijal

uniFLOW 5.4 uvodi kompatibilnost sa Canonovim štampačima širokog formata Océ PlotWave i ColorWave, otvarajući brojne nove potencijale za kreativnu štampu u poslovnim okruženjima. Korisnici koji moraju da štampaju velike slike ili tehničku dokumentaciju sada to mogu da rade uz pomoć centralizovanog uniFLOW sistema u kome se lako snalaze.

uniFLOW se integriše i sa Canonovom platformom Océ PRISMAdirect za upravljanje odeljenjima za štampu koja se koristi za nadzor Canonovih profesionalnih produkcijskih štampača iz serije imagePRESS. To znači da korisnička baza podataka i struktura proračuna u softveru uniFLOW može da se integriše sa okruženjem odeljenja za štampu i tako oslobodi kreativni potencijal usluga koje takva infrastruktura nudi korisnicima. Tako se smanjuje potreba za outsourcingom složenih sadržaja za štampu i istovremeno kompanijama olakšava jedinstven pregled proračuna za sve njihove usluge štampe.

uniFLOW 5.4 dostupan je od februara 2016. Dodatne informacije potražite na adresi www.malex.rs ili se obratite lokalnoj kancelariji kompanije Malex.

Objave i novosti kompanije Malex možete jednostavno pratiti na kompanijskom profilu na facebook-u: https://www.facebook.com/malex.city.copy.service/