Blog

Canon lansira novu seriju imagePROGRAF TM višenamenskih štampača velikog formata za CAD i tehničke crteže

11.10.2023.

Canon lansira svoju novu imagePROGRAF TM seriju A0+ i A1+ štampača za proizvođače tehničkih i promotivnih aplikacija za štampu velikog formata u arhitekturi, inženjeringu, građevinarstvu i proizvodnim sektorima.

Novi Canon imagePROGRAF TM-355 Dublje crvene i oštriji kontrasti za CAD i
dizajn crteža

Portfolio obuhvata pet modela – TM-355, TM-350 i TM-340 za A0+ otiske i TM-255 i TM-240 za A1+ štampanje – svi sadrže novo formulisano, živopisno magenta mastilo.

Asortiman je dizajniran da zadovolji različite potrebe štampe, kao što su CAD konstrukcija i dizajn crteža. Prefinjeni dizajn kućišta i mali otisak osiguravaju da se uklapaju u gotovo svaki kancelarijski prostor, čak i kada su kombinovani sa opcionim skenerom velikog formata.

imagePROGRAF TM serija sadrži novorazvijeni L-COA PRO II mehanizam za obradu slike, koji omogućava brzo pokretanje. TM-355/350 nudi maksimalnu brzinu štampanja do 3,2 stranice u minuti, oko 28% brže od prethodnih modela, obezbeđujući veću produktivnost za ispise koji su vremenski kritični.

 

Veća živost čak i na nepremazanom papiru

Poboljšanja mastila za seriju imagePROGRAF TM pružaju veću živost čak i na nepremazanom papiru. Novo dizajnirani sto za obradu slike i optimizovano magenta mastilo obezbeđuju odličan razvoj crvene boje za živopisnu reprodukciju i oštrije kontraste. Ovo je jednako jasniji kada se istaknu ispravke i revizije u CAD crtežima ili prikazuju kritične tehničke napomene.
Korišćenjem pigmentnog mastila u svim bojama koje je takođe vodootporno, štampači mogu da proizvedu dizajn koji ne bledi lako tokom dužeg vremenskog perioda. Kupci mogu da proizvode otiske bez ivica koristeći punu širinu rolne za veću površinu za štampanje i nema potrebe za sečenjem margina nakon štampanja.

 

Poboljšan dizajn i korisnički interfejs

Novi dizajn sa ravnim vrhom olakšava promenu rolni papira, a štampači automatski otkrivaju i prikazuju tip papira i procenjuju koliko je papira preostalo. Sa standardnom uključenom kalibracijom boje, ove funkcije koje štede rad doprinose većoj operativnoj efikasnosti.
Veliki ekran osetljiv na dodir prikazuje širinu i vrstu papira, kao i preostali papir u rolni i nivoe mastila na prvi pogled. Pored toga, može se nagnuti da bi se podesio ugao za lakše gledanje u skladu sa korisnikovom tačkom gledišta i položajem.
Dizajn takođe pomaže u smanjenju radne buke u seriji do oko 39 decibela (dB) u određenim modelima, što je otprilike 1/3 niže od njihovih prethodnika, što ga čini pogodnim za svako radno okruženje.

Jennifer Kolloczek, viši direktor za planiranje, marketing i inovacije za EMEA, Production Print u Canon Europe, kaže: „Korisnicima u sektoru arhitekture, inženjeringa, građevinarstva i proizvodnje je potrebno visoko detaljno štampanje da bi napravili tačne CAD crteže. Zahvaljujući novim poboljšanjima mastila, nova serija imagePROGRAF TM omogućava klijentima da proizvode dizajn i crteže po neverovatnom standardu, a istovremeno da imaju koristi od kompaktne veličine uređaja, niskog nivoa buke i povećane produktivnosti i efikasnosti.”

 

Napredak u održivosti

Canon je posvećen svojim naporima da smanji otpad i uticaj na životnu sredinu tokom svih svojih operacija. Serija imagePROGRAF TM je postigla ocenu proizvoda „Zlatni“ u registru EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) u SAD, najviši nivo registracije u oblasti proizvoda opreme za snimanje. Ekspandirana polistirenska pena je takođe eliminisana iz materijala za pakovanje proizvoda u korist pune kartonske ambalaže.

 

Integrisani softver olakšava kreiranje dobro dizajniranih postera i flajera

Štampači serije TM se isporučuju sa Direct Print Plus softverom, što znači da se više datoteka u različitim formatima korisnici mogu podesiti za štampanje u seriji jednostavnim prevlačenjem i ispuštanjem, pomažući korisnicima da efikasno štampaju sve vrste crteža.

 

Za više informacija možete kontaktirati naš Prodajni tim ili direktno nam pište putem web chat-a na našem sajtu.