Blog

Canon cilja na premium tržište postera s novom serijom imagePROGRAF GP velikoformatnih štampača

30.01.2024.

Canon je predstavio novu seriju 7-bojnih velikoformatnih štampača imagePROGRAF GP namenjenu kako komercijalnim tako i internim pružateljima usluga štampe. Dizajnirana pretežno za visokokvalitetne postere, ali takođe pogodna i za druge grafičke primene poput štampe fotografija, nova serija obuhvata tri modela: imagePROGRAF GP-6600S (60”/1524mm), GP-4600S (44”/1118mm) – koji zamenjuju imagePROGRAF PRO-6100S i PRO-4100S – i GP-2600S (24”/610mm). U kombinaciji s novim setom pigmentnih mastila, LUCIA PRO II, nova serija omogućava štampanje postera veličine A0 na neobloženom papiru za samo 48 sekundi i pruža prošireni spektar vibrantnih i tačno reprodukovanih boja, uz veću trajnost slike. 

Izuzetna PANTONETM pokrivenost

Novi set od šest LUCIA PRO II mastila koji se koristi sa imagePROGRAF GP serijom uključuje narandžasto, koje reprodukuje živopisnije, upečatljive boje, i sivo, koje glatko reprodukuje tonove kože. Kao rezultat toga, spektar boja koji je moguće reprodukovati ovom serijom tačno pokriva 96% uzorka knjige “PANTONE™ FORMULA GUIDE Solid Coated”, čineći seriju idealnom za štampanje korporativnih boja.

Značajno povećana trajnost

LUCIA PRO II mastila takođe omogućavaju korisnicima proizvodnju znatno otpornijih izlaza, budući da nova mastila pružaju značajno poboljšanu otpornost na habanje na foto-papirima, čime se smanjuje mogućnost ogrebotina prilikom rukovanja, transporta i postavljanja postera. Osim toga, pigment u mastilu koji je otporan na svetlo dramatično povećava postojanost boje, tako da se umetničko delo potencijalno može sačuvati do 200 godina.

Povećanje produktivnosti

Nevažno o veštini ili iskustvu korisnika, nova imagePROGRAF GP serija je jednostavna za upotrebu i nudi povećanu produktivnost, zahvaljujući svom sistemu praćenja statusa izbacivanja mastila, pojednostavljenim podešavanjima i lakšem rukovanju medijima. Sposobnost rada s dve rolne omogućava korisniku da u isto vreme učita drugu rolnu različitog tipa i veličine medija, omogućavajući automatsko prebacivanje između štampe na mat i sjajni papir bez prekida u radnom toku. Poboljšanjem procesa automatskog punjenja medija, vreme punjenja medija takođe je smanjeno za otprilike 40%.

Ekološki aspekti

U skladu s ciljem Canona da smanji ekološki otisak svojih proizvoda i operacija koristeći resurse odgovorno, minimizirajući otpad, povećavajući efikasnost i podržavajući inovacije, smanjena je količina materijala za pakovanje od ekspandiranog polistirena za novu seriju imagePROGRAF GP – na primer, za GP-4600S se koristi 89.5% manje polistirenske pene u poređenju s prethodnikom. Osim toga, smanjena potrošnja energije – korišćenje 94W ili manje tokom rada i 2.2W ili manje u stanju mirovanja – kao i ispunjenje drugih zadovoljenih kriterijuma, doprineli su tome da serija postigne ‘Gold’ ocenu proizvoda u okviru Američkog EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) Registra, najvišeg nivoa registracije u oblasti proizvoda za produkciju slika.

Nova Canon GP serija štampača predstavlja odgovor na potrebe premium tržišta postera visokog ranga. Sa izuzetnim kvalitetom štampe, širim spektrom boja i LUCIA PRO II mastilima, posteri su ne samo estetski privlačni, već i izuzetno otporni na habanje. Povećana produktivnost, poboljšano rukovanje medijima i ekološki osvešćen pristup čine ovu seriju idealnim izborom za zahtevne korisnike. Canon GP serija postavlja nove standarde u segmentu velikoformatnih štampača.